Jadran Informatika d.o.o.

Softver

Osim same implementacije poslovnih rješenja nudimo Vam partnerski odnos i suradnju za dugi niz godina. Od samih naših početaka razvoj poslovnog softvera usmjerili smo prema dvije ciljane skupine korisnika.

 

Prva skupina korisnika su ljekarne s kojima surađujemo dugi niz godina. Naše rješenje ljekarničkog poslovanja FIPS (Farmaceutski Integrirani Poslovni Sustav) jedno je od najmodernijih i tehnološki najnaprednijih rješenja na našem tržištu. Osim toga integriranost sa financijskim poslovanjem daje rješenje s kojim možete upravljati cjelokupnim poslovanjem.

 

Drugu skupinu korisnika predstavljaju mala i srednja poduzeća koja se bave proizvodnim i/ili trgovačkim djelatnostima. Naš poslovni softver IPS (Integrirani Poslovni Sustav) omogućuju povezivanje svih poslovnih funkcija u logičnu cjelinu bez obzira kakvim se sve djelatnostima bavili.

 

 

Već više od 15 godina bavimo se razvojem softverskih poslovnih rješenja u zdravstvu i to posebice za farmaceutsku industriju, veledrogerije i ljekarne koje su ujedno i naši najbrojniji korisnici. Početak našeg djelovanja obilježen je implementacijama aplikacije Farm-IS koja je bila među prvim sustavima na području Hrvatske u to vrijeme, a bavila se poslovanjem farmaceuta i ljekarni. Aplikaciju je koristilo više od 40 ljekarni Primorsko-goranske županije. Višestruke zakonske promjene, razvoj programskih alata i potrebe korisnika za pravovremenom i pravovaljanom informacijom, uvjetovali su početak razvoja naprednijeg i cjelovitijeg farmaceutsko-informacijskog sustava. Na osnovu višegodišnjeg iskustva i analize postojeće aplikacije, a u suradnji s farmaceutima i računovodstveno-financijskim stručnjacima, pristupilo se razvoju novog sustava koji će udovoljiti zahtjevima korisnika u novim, složenijim tržišnim uvjetima. Početkom 2001. izvršene su prve probne instalacije farmaceutsko-informacijskog sustava FIPS, koji je svojom kvalitetom, funkcionalnošću i prilagodljivošću zamijenio postojeći sustav. Istovremeno, pored aplikacije za vođenje ljekarničkog poslovanja, razvijena su ostala aplikativna rješenja: veleprodajno i maloprodajno poslovanje, proizvodnja, financije i računovodstvo. Kvaliteta naših rješenja je prepoznata i danas smo prisutni u više od 150 ljekarni diljem Hrvatske. Želimo istaknuti da smo se među prvima uključili u informatizaciju zdravstva, te nam je posebno priznanje to što je FIPS nakon temeljne provjere svih funkcionalnosti bio prva aplikacija za ljekarničko poslovanje odobrena od strane HZZO-a i CEZIH-a za rad u sustavu e-zdravstva, odnosno e-recepta. Bitno je napomenuti da uz FIPS, naša druga poslovna rješenja naziva IPS pokrivaju i najsloženije korisnike gdje je istovremeno pokriveno područje nabave, prodaje, proizvodnje, osiguranja i kontrole kvalitete, financija i računovodstva.